Crisiscommunicatie Onderwijs

lokaal - foto malate269

Een crisis zit in een klein hoekje, ook in het onderwijs. Van leerlingen die elkaar bedreigen via social media, een docent die mishandeld is, tot examenfraude. Allemaal aanleidingen voor de media zich op uw school te storten en lastige, of zelfs onbehoorlijke vragen te stellen.

STORM Executive Training, expert leiderschap in spreken, en Wisse Kommunikatie, experts in crisiscommunicatie, hebben de handen ineengeslagen en een toptraining crisiscommunicatie in het onderwijs samengesteld, die in iedere directiekamer of communicatie-afdeling past.

De mediatraining crisiscommunicatie in het onderwijs combineert de geheimen van het overtuigend spreken met tips en ‘best practices’ in crisissituaties. Daarnaast krijgt u, aan de hand van een ‘case’, cameratraining met uitgebreide feedback, alsmede training in de omgang met de zogenaamde ‘hufterjournalistiek’, een ‘brutalere’ vorm van journalistiek die de laatste jaren opgang doet. De juiste boodschap overtuigend gebracht, op het juiste moment. Dat is doel en uitkomst van deze training.

Onze mediatraining crisiscommunicatie in het onderwijs is bedoeld voor leidinggevenden, woordvoerders en communicatiemedewerkers van onderwijsinstellingen in het voortgezet en hoger onderwijs die zich effectief willen voorbereiden op een crisis die tot media-aandacht kan leiden en deze met glans willen doorstaan. Wat zeg je dan? En vooral: wie voert het woord?

In een interactieve sessie van een dag (of langer indien gewenst) leert u de media en het publiek op coherente, open én overtuigende wijze te woord te staan. Na de training communiceert u bewuster, kalmer en overtuigender in crisissituaties. Dus effectiever.

Kenmerken training

Inhoud training

Praktische informatie

Meer weten over deze training? Bel 085-4011475. Of vul het contactformulier onderaan de pagina in en u wordt gebeld voor een kennismaking en inventarisering van uw wensen.