Crisiscommunicatie Zorg

Ambulance-foto Ramon Versteeg

 

Een crisis zit in een klein hoekje, ook in de zorg. Van aanklachten tegen behandelaars, sexuele intimidatie door medewerkers of medepatiënten, tot onverklaarbare sterfgevallen of zelfmoord binnen de muren van de instelling. Allemaal aanleidingen voor de media kritische, soms zelfs onbehoorlijke vragen te stellen.

STORM Executive Training, expert leiderschap in spreken, en Wisse Kommunikatie, experts in crisiscommunicatie, hebben de handen ineengeslagen en een training crisiscommunicatie in de zorg samengesteld, die in iedere bestuurskamer of communicatie-afdeling past.

De mediatraining crisiscommunicatie in de zorg combineert de geheimen van het overtuigend spreken met tips en ‘best practices’ in crisissituaties. Daarnaast krijgt u, aan de hand van een ‘case’, cameratraining met uitgebreide feedback, alsmede training in de omgang met de zogenaamde ‘hufterjournalistiek’, een ‘brutalere’ vorm van journalistiek die de laatste jaren opgang doet.

De juiste boodschap overtuigend gebracht, op het juiste moment. Dat is doel en uitkomst van deze training.

Onze mediatraining crisiscommunicatie in de zorg is bedoeld voor bestuurders, leidinggevenden, woordvoerders en communicatiemedewerkers van zorginstellingen die zich effectief willen voorbereiden op een crisis die tot media-aandacht kan leiden en deze met glans willen doorstaan. Wat zeg je dan? En vooral: wie voert het woord?

In een interactieve sessie van een dag (of langer indien gewenst) leert u de media en het publiek op coherente, open én overtuigende wijze te woord te staan. Na de training communiceert u bewuster, kalmer en overtuigender in crisissituaties. Dus effectiever.

Kenmerken training

Inhoud training

Praktische informatie

Meer weten over deze training? Bel 085-4011475. Of vul het contactformulier onderaan de pagina in en u wordt gebeld voor een kennismaking en inventarisering van uw wensen.